Red Bull

Red Bull GmbH este o companie austriacă producătoare de băuturi energizante. Este cunoscută ca sponsor și organizator al numeroase competiții și evenimente sportive în ciclism, snowboard și alte sporturi.


În 1982, într-o călătorie de afaceri în Thailanda, Dietrich Mateschitz (la acea vreme deținea funcția de șef al departamentului de marketing al mărcii internaționale Blendax) a aflat despre așa-numitele „băuturi tonice”, care erau foarte populare în toată regiunea. Ideea de a vinde aceste băuturi funcționale în afara Asiei i-a venit în timp ce stătea în barul hotelului Mandarin din Hong Kong.

Era o mână de soartă sau o simplă coincidență, dar în ajunul sosirii sale în Thailanda, Dietrich a căzut în mâinile unei liste cu cei mai mari zece oameni de afaceri japonezi. Ciudat, primul loc în el a fost ocupat de omul care a „adus” energeticul lipovitan D.
Decizia a fost luată. Mateschitz a primit ideea de a crea o băutură energetică cu perspectiva dominației mondiale. Partenerul său a fost Chalermo Yoovidhya, proprietarul TC Pharmaceuticals, care nu numai că a distribuit Blendax, dar a produs și Kratingdaeng.

 

Fiecare dintre parteneri a contribuit cu jumătate de milion de dolari la capitalul de pornire al companiei și a primit 48% din acțiuni, iar restul de 2% s-au îndreptat către fiul lui Yoovidhya. Antreprenorii au fost înaintea primilor pași dificili.

În 1984, Mateschitz a fondat Red Bull. A rafinat produsul, a dezvoltat un concept de marketing unic și în 1987 a început să vândă băutura energetică Red Bull pe piața austriacă. Aceasta nu a fost doar o lansare de produse complet nouă: de fapt, a fost nașterea unei categorii de produse complet noi.

    Formular de feedback

      Sugerează un candidat